
Somnul este vital pentru dezvoltarea copilului nou-născut, de obicei vine la intervale scurte și durează două până la patru ore. Nou-născuții pot dormi între 10 și 18 ore pe zi. Deoarece nu au ceas biologic intern dezvoltat, ei disting cu greu ziua de noapte, ceea ce este un test absolut pentru fiecare părinte. Am selectat sfaturi de la experți in domeniu pentru a vă ajuta să construiți obiceiuri sănătoase de somn copilului dvs.:
Puneți copilul în pătuț atunci când este somnoros, dar nu este încă adormit:
Aceasta este o sarcină dificilă, în special pentru mamele care alăptează, dar tu o stăpânești și tu și copilul tău vei avea ocazia să te relaxezi din ce în ce mai mult. Copiii care se retrag sunt mai susceptibili să învețe să se calmeze să doarmă singuri, spun specialiștii.
Încercați să puneți copilul în pat chiar înainte de a adormi. Imaginați-vă o scară de dormit de la 1 la 10, unde 1 este ușor adormit și 10 adormit adânc, puneți copilul în pătuț atunci când este în faza 7 sau 8.
Utilizați lumina în mod strategic:
Prezența luminii face ca copilul să se trezească, în timp ce întunericul determină creierul să elibereze melatonină, principalul hormon al somnului. În timpul zilei, lăsați soarele să intre liber în casa dvs. Seara, oferă mai puțină lumină. Când te trezești noaptea, nu expune copilul la lumină puternică, se va trezi și va adormi din nou mult mai greu.
Pentru a crea o asociație cu somnul de seară, luați în considerare instalarea de lumini întunecate în camera copilului, dar și în toate încăperile în care petreceți mult timp împreună. Cu două ore înainte de ora de somn, reduceți luminile pentru a face copilului sa perceapă că este timpul să se culce. Este bine să aveți o lampă de noapte mică în camera copilului, cu lumina slaba și să nu fie așezată lângă pătuț.
Dacă copilul se trezește noaptea, nu-l expuneți la lumină puternică. Trecerea de la întuneric la lumină strălucitoare il va irita și o va confunda cu lumina zilei, iar prin urmare, va fi foarte dificil să il adormi din nou.
Dacă în diminețile de vară, lumina soarelui intră prea devreme și copilul tău se trezește prea devreme sau dacă bebelușului îi vine greu să adoarmă după-amiaza, deoarece camera este luminoasă, ia în considerare instalarea jaluzelelor pentru a face camera mai confortabilă si potrivita pentru somn.
Evitați contactul vizual când copilul se trezește noaptea:
Bebelușii reacționează instantaneu la emoțiile părintelui, doar o privire, un cântec de leagan sau un ușor entuziasm în tonul vocii este un semn clar pentru ei că pentru ei începe joaca. Niciun părinte nu este pregătit pentru asta la 3 dimineața. Când copilul se trezește noaptea, încearcă să-ți concentrezi ochii pe burtica lui, îl mângâi tandru și vorbește cu el pe un ton liniștit, calm și viclean, pentru a putea să se întoarcă în țara viselor.
Taguri
Articole similare

Ce mi-aș dori să știu eu pentru prima săptămână cu nou-născutul meu

Pe drum cu gemenii ...

De ce plânge copilul și cum să rezolvi problema (partea a 2-a)
