Contracţii Braxton Hicks (partea 1)

June 2020 | Pentru mame

Contracţii Braxton Hicks (partea 1)

Contracțiile Braxton Hicks ( numite si „contracţii de pregătire”), sunt contracții uterine care încep la începutul sarcinii, dar probabil că nu le vei simți până la mijlocul sarcinii (unele femei însărcinate nu le simt deloc). Aceste contracţii poartă numele lui John Braxton Hicks, un medic englez care le-a descris pentru prima dată în 1872.

Ce sunt ele?

Pe măsură ce sarcina progresează, contracțiile Braxton Hicks se întâmplă tot mai des, dar cu excepția ultimelor săptămâni, acestea sunt rare și nu sunt dureroase.

Cu toate acestea, uneori contracțiile Braxton Hicks pot fi cu greu deosebite de semnele precoce ale nașterii premature, așa că faceţi-le în siguranță și nu încercați să vă diagnosticați. Dacă încă nu ați ajuns la a 37-a săptămână, dar aveți contracții regulate sau unele dintre sinptomele nașterii premature, discutați imediat cu medicul dumneavoastră.

Până când ajungeți în ultimele săptămâni înainte de termen, colul uterin începe să se „coacă” - începe să se înmoaie ușor și să se pregătească pentru naștere. Contractiile in aceasta perioada pot deveni mai puternice si mai dese si pot duce la disconfort.

Spre deosebire de contracțiile Braxton Hicks precoce și nedureroase care nu induc modificări cervicale, aceste contracții de debit al naşterii, subțiază colul uterin și poate duce chiar la formarea unei dilatații.

Cum se simt contractiile Braxton Hicks?

Când aveți orice fel de contracție, indiferent dacă este vorba de contracţiile Braxton Hicks sau debutul nașterii, veți simți uterul, stomacul inferior sau zona inghinala, că se strânge sau stoarce, apoi relaxați-vă. Contracțiile Braxton Hicks nu se întâmplă în mod regulat și, de obicei, nu sunt însoțite de durere, cu toate acestea, uneori pot duce la disconfort și, rareori pot fi severe și dureroase.

Cum pot distinge contracțiile Braxton Hicks, de nașterea adevărată?

În ultimele zile sau săptămâni înainte de naștere, contracțiile Braxton Hicks sunt din ce în ce mai frecvente, însoțite de durere, ceea ce te poate face să crezi că începi să naști. Dar spre deosebire de contracțiunile premergătoare nașterii, aceste contracții „false” nu devin de obicei mai lungi, mai puternice și mai ritmice.

Contracțiile Braxton Hicks se pot întâmpla oricând, dar cel mai adesea le puteți observa noaptea când sunteți deshidratată sau sunteţi cu vezica plină, precum și în timpul activităților fizice sau sexului.

Taguri

Articole similare

Ce mi-aș dori să știu eu pentru prima săptămână cu nou-născutul meu
August 31, 2020

Ce mi-aș dori să știu eu pentru prima săptămână cu nou-născutul meu

Unul dintre cele mai tensionate momente pentru o mamă nouă este prima săptămână după naștere, când ea și nou-născutul vin acasă.
Pe drum cu gemenii ...
August 13, 2020

Pe drum cu gemenii ...

Mamele gemenilor sau tripleţilor, știu că, pe lângă dubla bucurie, gemenii sunt și o dublă provocare când vine vorba de o viitoare călătorie.
De ce plânge copilul și cum să rezolvi problema (partea a 2-a)
July 28, 2020

De ce plânge copilul și cum să rezolvi problema (partea a 2-a)

Așa cum am menționat în partea anterioară a articolului nostru, un lucru este limpede - dacă există un copil, atunci va plânge.
De ce plânge copilul și cum să rezolvi problema (partea 1)
July 28, 2020

De ce plânge copilul și cum să rezolvi problema (partea 1)

Un lucru este clar - bebelușii plâng. Acesta este modul lor de a-și exprima sentimentele și nevoile - foamea, frica, anxietatea și nevoia de atenție.