Ajutor si sfat

Materialul trebuie curățat cu apă caldă și detergent delicat. A nu se folosi înălbitor. Nu călcați. Nu uscati in lumina directă a soarelui. Părțile din plastic trebuie curățate cu o lavetă, apă și detergent delicat. Părțile metalice trebuie curățate cu o cârpă umedă și apoi trebuie uscate. După folosirea pe suprafețe prăfuite sau murdare, roțile trebuie curățate și lubrifiate cu ulei pentru a asigura o rulare cu adevărat lină. Șuruburile și părțile mobile trebuie lubrifiate cu ulei în mod regulat. Când depozitați nu puneți niciodată alte articole pe cărucior sau în cărucior! Verificați dacă există piese deteriorate și înlocuiți-le imediat! Nu folosiți niciodată piese de schimb, altele decât cele aprobate de producător sau de distribuitor.

·     Toate produsele Lorelli sunt însoțite de un manual de instrucțiuni. Dacă l-ați pierdut, îl puteți descărca de pe site-ul Lorelli.

Pe site-ul Lorelli puteți găsi toate informațiile privind caracteristicile, siguranța, culorile în care este disponibilă colecția curentă.

Scaunul auto trebuie curățat cu apă rece și detergent delicat. Nu folosiți substanțe de curățare agresive sau abrazive. Husele detașabile se pot spăla manual în apă caldă (maxim 30 ° С). A nu se folosi înălbitor. Nu călcați. Nu uscați in lumina directă a soarelui. Părțile din plastic trebuie curățate cu o cârpă umedă. Nu folosiți nici un solvat.

Materialul trebuie curățat cu apă caldă și detergent delicat. Părțile din plastic trebuie curățate regulat cu o cârpă umedă. Toate părțile mobile ar trebui să fie lubrifiate cu ulei în mod regulat. Depozitați produsul într-un loc uscat.

Nu expuneți produsul la efectele agenților atmosferici cum ar fi ploaie, zăpadă, umezeală sau lumina solară puternică. Nu așezați produsul aproape de foc sau de orice altă sursă de căldură intensă. Utilizați întotdeauna scaunul pe o suprafață plană uniformă. Verificați dacă există piese deteriorate și înlocuiți-le imediat!

Nu folosiți niciodată piese de schimb, altele decât cele aprobate de producător sau de distribuitor.

Părțile din plastic trebuie curățate regulat cu o cârpă umedă. Nu folosiți nici un solvat. Țesăturile trebuie curățate cu apă caldă și detergent delicat. Husa trebuie curățată cu apă caldă. Nu folositi fierul de calcat. A nu se folosi înălbitor.

Depozitați produsul într-un loc uscat. Nu expuneți produsul la efectele agenților atmosferici cum ar fi ploaie, zăpadă, umezeală sau lumina solară puternică. Dacă utilizați pătuțul în aer liber, vă rugăm să curățați complet toate piesele după fiecare utilizare, pentru a evita deteriorarea gravă. Nu așezați produsul aproape de foc sau de orice altă sursă de căldură intensă pentru a evita deteriorarea materialelor din plastic și textile. Nu folosiți pătuțul dacă orice piesă este ruptă sau lipsește. Nu folosiți niciodată piese de schimb, altele decât cele aprobate de producător sau de distribuitor.

Părțile metalice și din plastic trebuie curățate cu apă rece și detergent delicat.

Husele detașabile se pot spăla manual în apă caldă (maxim 30 ° С).

A nu se folosi înălbitor. Nu folosiți fierul de călcat. Nu uscați in lumina directă a soarelui. Nu depozitați balansoarul lângă un ventilator pornit, surse de căldură, obiecte ascuțite sau recipiente cu apă. Nu folosiți sistemul de balansare  dacă orice piesă este ruptă sau lipsește.

Nu folosiți niciodată piese de schimb, altele decât cele aprobate de producător sau de distribuitor.

Produsul poate fi curățat într-o mașină de spălat (maxim 30 ° С). A nu se folosi înălbitor. Nu folosiți fierul de călcat. Nu uscati in lumina directă a soarelui. După fiecare spălare, verificați dacă țesătura și cusăturile nu sunt uzate sau deteriorate. Verificați cusăturile și suportul pentru copil pentru a vă asigura că nu sunt uzate sau deteriorate și că nu lipsește nicio parte. Nu folosiți produsul dacă orice piesă este deteriorata sau lipsește.

Nu folosiți niciodată piese de schimb, altele decât cele aprobate de producător sau de distribuitor.

Părțile metalice și din plastic trebuie curățate cu apă rece și detergent delicat.

Dacă produsul a fost utilizat pe plajă, curățați-l astfel încât să eliminați nisipul sau sarea din părțile mobile și de pe roți. Nu folosiți tricicleta în apropierea focului sau orice altă sursă intensă de caldura. Depozitați produsul într-un loc uscat. Nu expuneți produsul la efectele agenților atmosferici cum ar fi ploaie, zăpadă, umezeală sau lumina solară puternică. Toate piesele mobile trebuie lubrifiate în mod regulat. Nu folosiți tricicleta dacă orice piesă este ruptă sau lipsește. Nu folosiți niciodată piese de schimb, altele decât cele aprobate de producător sau de distribuitor.

Părțile metalice și din plastic trebuie curățate cu apă rece și detergent delicat.

Pentru protecția sănătății bebelușului, produsul trebuie întotdeauna spălat și uscat. Depozitați produsul într-un loc uscat. Nu expuneți produsul la efectele agenților atmosferici, cum ar fi ploaie, zăpadă, umezeală sau lumina solară puternică. Nu folosiți premergatorul în apropierea focului sau orice altă sursă intensă de caldura. Verificați curelele, șuruburile și toate piesele înainte de utilizare. Nu folosiți produsul dacă orice piesă este ruptă sau lipsește.

Nu folosiți niciodată piese de schimb, altele decât cele aprobate de producător sau de distribuitor.

În secțiunea „Cataloage” a site-ului web Lorelli puteți parcurge catalogul colecției curente on-line sau puteți descărca pdf-ul pentru a consulta catalogul ulterior.

Majoritatea accesoriilor se potrivesc tuturor cărucioarelor Lorelli. De asemenea, Lorelli oferă accesorii special concepute pentru un anumit model. Aflați ce accesorii sunt disponibile pentru căruciorul dvs. în secțiunea de accesorii dedicate fiecărui cărucior de pe acest site web.

Statistic, riscul de rănire în cazul scaunelor din grupul I orientate în față (aproximativ 9 luni până la 4 ani) este semnificativ mai mare decât pentru scaunele cu fața din spate din categoria 0+ (de la naștere la aproximativ 18 luni), din moment ce capul copilului este încă foarte mare și greu în comparație cu restul corpului său.

Acest lucru se datorează sistemului convențional de hamuri cu prindere în 5 puncte de pe scaunele auto orientate spre înainte, care ține ferm umerii în poziție și supune gâtul la eforturi considerabile în caz de coliziune. În cazul scaunelor orientate spre spate, energia de coliziune este absorbită de zona extinsă a scaunului, asigurând astfel ușurarea capului, gâtului, umerilor și organelor interne.

·    Majoritatea accesoriilor se potrivesc tuturor cărucioarelor Lorelli. De asemenea, Lorelli oferă accesorii special concepute pentru un anumit model. Aflați ce accesorii sunt disponibile pentru căruciorul dvs. în secțiunea de descriere dedicată fiecărui cărucior de pe acest site web.

 

Cele mai multe accesorii vin cu ghidul utilizatorului, care vă arată cum să atașați accesoriul la căruciorul Lorelli. De asemenea, puteți descărca cea mai recentă versiune a ghidului de utilizare de care aveți nevoie.

Lorelli vrea să ofere produse inovatoare. Aceasta înseamnă actualizări ale produsului în fiecare an, apar colecții noi și se renunță la colecțiile vechi. Acesta este motivul pentru care unele produse nu mai sunt disponibile în portofoliul nostru de produse.

Pentru ȋnceput vă recomandăm: un cărucior combi 3 ȋn 1, un scaun auto Grupa 0+, un scaun de alimentaţie , cădiţă şi salteluţă de ȋnfăşat, un balansoar, un pătuț pentru copii și un premergator pentru copii.

Vă recomandăm: un scaun auto al grupului potrivit pentru greutatea copilului, cărucior, scaun de alimentaţie și pătuț pliabil.

Locuiești în sau în afara orașului?

Când intenționați să mergeți la plimbări lungi (în țară), alegeți un cărucior cu confort optim.

Care este mediul tău de viață?

Alegeți un carucior uşor dacă apartamentul dvs. nu are lift. Un cărucior pliabil este practic dacă aveți spațiu limitat de depozitare acasă.

Care este stilul tău de viață?

Dacă ȋn rutina dvs. zilnică există o mulțime de scări, borduri și transport în comun, luați în considerare un cărucior ușor, care se pliază pentru a fi scos din drum în locuri mai aglomerate, precum transportul public sau în restaurante. De asemenea, luați în considerare dacă căruciorul se potrivește cu portbagajul auto și dacă nu este prea greu de ridicat.

După ce ați decis utilizarea principală a căruciorului, uitați-vă la diferitele tipuri şi modele de cărucioare disponibile. Amintiți-vă că bebelușii mici au nevoi diferite față de copiii mai mari. De asemenea, ține cont de faptul că vei împinge alegerea ta pentru cel puțin 1.000 de kilometri în primul an al bebelușului, așa că asigură-te că ai un cărucior confortabil care ți se potrivește perfect.

 Cărucior pentru copii (0 luni+):

 

Un carucior cu landou pe un cadru generos și roți mari cu suspensie pentru o plimbare confortabilă. Ideal pentru primele două luni (aproximativ 10 kg), bebelușul tău are mult spațiu pentru a se culca și a dormi. Confortul oferit înseamnă, de obicei, că landourile sunt mai mari și mai puțin potrivite pentru utilizarea frecventă în transportul public sau pentru a fi luate în mașini. Căutați cărucioare care se pliază tip „carte”, economisind spațiu de depozitare în mașină.

 Cărucior pentru copii (6 luni+):

 

Cărucioarele cu parte sport sunt potrivite pentru copiii care pot sta în picioare, de la aproximativ 6 luni până la aproximativ 3 ani şi jumătate. Perfect pentru utilizarea rapidă de zi cu zi, un cărucior sport este cel mai compact și mai ușor dintre cărucioare. Uşor de manevrat, oferă ȋn mod normal un confort de bază, având spătarul fix sau cu mic grad de ȋnclinare.

 Set cărucior (scaun auto inclus, 0 luni+):

 

Un sistem de călătorie este o combinație între un cărucior sport (cadru și sezut), un coș landou pentru primele luni ale bebelușului și un scaun auto pentru bebeluși, care este ușor de montat cu adaptoare speciale furnizate împreuna cu căruciorul set.

Spătar reglabil : Bebelușii mici au nevoie de sprijinul pentru spate pe care îl pot oferi doar landourile sau cărucioare cu spătar reglabil ȋn poziţie complet înclinat (poziție culcat). În cazul în care căruciorul nu are spătarul reglabil, îl puteți folosi doar din momentul în care copilul dvs. se poate așeza (aproximativ 6 luni).

Sezut reversibil :  trebuie să fie ușor de trecut din poziţia cu fața către părinți, la poziţia cu fața către direcţia de mers și să aibă un suport reglabil pentru picioare.

Roțile : alegeți între roţi cu cameră şi cauciuc pentru a oferi mai mult confort bebelușului dvs. sau pneurile din silicon rezistente la perforare. Cu cât roțile sunt mai mari, cu atât sunt mai confortabile pentru a împinge, cu atât mai mici, sunt mai uşor manevrabile. Roțile pivotante trebuie să fie ușor de blocat. Căruciorul trebuie să fie potrivit pentru o mare varietate de suprafețe, borduri și scări , ce pot fi trecute cu ușurință.

Confort : Şezutul reglabil trebuie să fie bine căptuşit și să aibă suport lateral, mânerele de prindere trebuie să fie căptuşite.

Sistem de pliere : Una dintre cele mai utilizate caracteristici în orice cărucior. Mergeți pentru un cărucior care se pliază foarte ușor, poate unul pliat cu o mână sau unul care se pliază de la mânere. La îndemână atunci când sunteți afară pe cont propriu și trebuie să țineți copilul in brate în timp ce pliați căruciorul (pentru a-l transporta în transportul public).

Compact : Luați în considerare un cărucior pliabil, independent, pentru a-l depozita cu ușurință acasă, în mașină, în transportul public sau când vă aflați în locuri aglomerate.

Greutate : Ridicarea carucioarelor în sus și în jos pe scări sau de pe portbagajul auto poate fi o provocare, luati in considerare cea mai ușoară greutate posibilă, fără a face compromisuri asupra calităților robuste ale unui cărucior.

Mânere : asigurați-vă că mânerele sau ghidonul caruciorului sunt reglabile pentru a se potrivi cu înălțimea dvs. și a partenerului. Acestea ar trebui să aibă o prindere confortabilă, moale, antiderapantă.

Ușor de manevrat : verificați cât de ușor se deplasează căruciorul într-un spațiu restrâns, sau când îl înclinați înapoi pentru a urca bordurile. Ar trebui să fiți capabil să mergeți cu căruciorul folosind pasul dvs. normal, fără să simtiti un disconfort.

Sistem de franare : trebuie sa aiba pedale de franare cu aderenta buna și ușor de aplicat, chiar și atunci când purtați încălțăminte de vara.

Sisteme de siguranta : Centurile de siguranta trebuie să fie reglabile, orice bara de siguranță trebuie detasata sau atasata cu ușurință de către părinți.

Accesorii : Protecția împotriva vântului, a ploii și a soarelui este importantă și veți avea nevoie de un coș de cumpărături cu mult spațiu de depozitare. Pernele de sprijin oferă un plus de ajutor pentru bebelușii mai mici.

Siguranța este un criteriu foarte important pe care trebuie sa il îndeplinească carucioarele. Atunci când achiziționați un carucior, asigurați-vă că este certificat conform standardului EN 1888-2012, care este standardul care stabilește cerințele tehnice de siguranță și procedurile de testare a carucioarelor.

Un carucior nu ar trebui să se dea peste cap, sa se rastoarne. Un carucior cu patru roți cu o distanță mai mare între osii oferă o stabilitate mai mare. Caruciorul trebuie să fie prevăzut și cu un sistem de siguranță care să împiedice plierea accidentală a acestuia. Copilul trebuie să fie ținut în siguranță cu o bară detasabila de siguranță și un sistem de centuri de siguranta.

Indicațiile pentru asamblarea și utilizarea cărucioarelor Lorelli se găsesc în Manualul de Instrucțiuni emis, disponibil și în format electronic pe site.

Cărucioarele Lorelli pot fi folosite pentru copii peste 6 luni sau mai bine zis pentru copii care se pot așeza singuri, până când ajung la o greutate de 15 kg. Dacă doriți să-l utilizați pentru copii sub 6 luni, puteți găsi cărucioare echipate cu coșulet nou-născut și / sau landou.

Nu, cărucioarele Lorelli nu sunt proiectate pentru jogging.

Bebelușii și copiii mici petrec destul de mult timp în carucioare. Prin urmare, căruciorul trebuie să fie cât mai confortabil și suficient de mare pentru ca copilul să se poată misca și să se joace în el, și ar trebui să aibă, de asemenea, o suprafață de sprijin stabilă și un interior captusit. Carucioarul ar trebui să aibă o suspensie bună și un spătar stabil, trebuie să fie reglabil, astfel încât copilul să poată călători stând în fundulet sau culcat și să aibă un suport pentru picioare și un interior spațios.

Părinții trebuie să se asigure că caruciorul are un maner reglabil pe înălțime, astfel încât să poată fi ajustat pentru a se potrivi adulților care îl vor folosi. Înălțimea ideală este atunci când antebrațele dvs. sunt orizontale când țineți manerul. Roțile din față trebuie să fie roți pivotante, ceea ce facilitează manevrarea caruciorului. Un coș este de asemenea util pentru cumparaturi. Dacă părinții trebuie să ridice caruciorul cu copilul în autobuz, este util să aveți unul cu cadru din aluminiu, deoarece acest lucru îl va face mai ușor. Un carucior care este mic și compact atunci când este pliat, se poate încadra în portbagajul mașinii. Husele care pot fi îndepărtate rapid, cu usurinta și care pot fi lavabile facilitează curățarea considerabil.

Coșul de cumparaturi din dotarea cărucioarelor Lorelli, este recomandat pentru o sarcină de 2 kg.

După ce copilul nu se mai încadrează în landou, puteți utiliza partea sport căruciorului. Acest lucru ar fi în mod normal, la vârsta de aproximativ 6 luni. Dacă copilul dvs. încă nu poate sta independent (de unul singur în funduleț), vă recomandăm să folosiți căruciorul sport cu sezutul în poziția „culcat”.

Majoritatea companiilor aeriene nu vor permite decât un cărucior sport, mic și complet pliabil tip „umbrela”(5-7 kg) în cabină. În cele mai multe cazuri, va trebui să verificați căruciorul la ghișeul de check-in. Vă recomandăm să consultați în prealabil cu compania aeriană despre regulile specifice, deoarece acestea pot diferi în funcție de compania aeriană.

       Greșeala 1: COPII SUNT ASEZATI IN BRATELE UNUI PASAGER

Oricine crede că își poate ține copilul in brate in masina, nu ar putea fi mai greșit. Chiar și cel mai mic si usor copil va fi smuls din brațe într-o coliziune.

       Greașeala 2:  PRINDEREA CENTURII DE SIGURANTA IMPREUNA CU COPILUL

Chiar dacă adultul și copilul fixează centura de siguranță în jurul lor, își pun viața în pericol. Acest lucru se datorează faptului că corpul adultului poate zdrobi cu ușurință corpul copilului. De asemenea, centura de siguranță poate să nu se sprijine într-o poziție ideală.

        Greșeala 3: CENTURA COPILULUI NU ESTE TENSIONATA

Vă rugăm să verificați întotdeauna dacă centura este prea lejera, atunci când este fixata și reglați-o în consecință.

        Greșeala 4: BEBE ÎN LANDOU

Ți-ai așezat copilul într-un landou pe bancheta din spate. Este ceva ce nu trebuie niciodată să faci!  În cazul unei coliziuni frontale, copilul va fi aruncat din landou și proiectat înainte!

        Greșeala 5: NU SE UTILIZEAZĂ NICI UN ALT SISTEM DE PRINDERE COPIL

ATENTIE! Chiar și la cele mai mici viteze, acest lucru poate duce la moarte!

        Greșeala 6: AIRBAG FRONTAL ACTIVAT

Cosuletele pentru nounascuti nu trebuie niciodată utilizațe pe scaunul pasagerului din fata, dacă airbagul frontal este activat. Dacă airbag-ul pasagerului rămâne activat și un cosulet auto este fixat pe scaunul din față, acest lucru poate duce la vătămări grave în cazul unui accident!  Scaunul pasagerului poate fi utilizat pentru cosulet auto doar dacă airbagul frontal a fost dezactivat!

        Greșeala 7: COSULET AUTO INSTALAT CU FATA LA DIRECTIA DE MERS

Dacă un cosulet auto este instalat si orientat cu fata la directia de mers, acest lucru poate avea consecințe fatale. În cazul unei coliziuni frontale, acesta ar putea rupe gâtul copilului, deoarece in primele 6 luni de la nastere, capul copilului este încă prea greu în comparație cu restul corpului. Acesta este motivul pentru care cosuletele auto sunt concepute, fără excepție, pentru instalarea orientată cu spatele la directia de mers.

       Greșeala 8: INSTALAREA GRESITA A SCAUNULUI AUTO

De asemenea, copilul dumneavoastră poate fi în pericol dacă scaunul este poziționat greșit sau dacă folosiți centura de siguranță greșită sau dacă centura nu este suficient de bine fixată. În general, cu cât este mai strânsă conexiunea dintre scaun și vehicul, cu atât copilul este mai in siguranta.

        Greșeala 9: MODIFICARI ADUSE PRODUSULUI

Dacă scaunul a fost modificat în vreun fel, de ex. coaserea sau schimbarea pieselor, siguranța copilului nu mai poate fi garantată. Părțile care lipsesc pot avea și consecințe fatale. Un șurub lipsă ar putea fi suficient pentru ca scaunul să se rupă de impact.

       Greșeala 10: DEFECTELE SCAUNULUI AUTO

Sistemul de siguranță pentru copii nu este potrivit pentru dimensiunea și greutatea copilului, standardul este demodat sau scaunul conține deja fisuri ale bazei, ceea ce poate fi cu ușurință un defect existent in cazul scaunelor second-hand de origine necunoscută.

Airbag-urile au fost dezvoltate pentru a face șofatul și mai sigur. Cu toate acestea, sunt potrivite doar copiilor cu vârsta peste 15 ani. Dacă așezați un saun auto pe scaunul pasagerului fără a dezactiva airbag-ul, copilul este expus pericolului extrem. Acesta este motivul pentru care scaunele de siguranță pentru copii și cosuletele auto ar trebui să fie instalate pe bancheta din spate, deoarece o eroare inadvertentă, în timp ce atașarea scaunului sau un airbag activat în mod involuntar sunt suficiente pentru a expune copilul la un risc considerabil. Acest lucru se datorează faptului că copilul poate suferi răni grave la nivelul capului și gâtului, dacă este afectat de un airbag.

Cel mai sigur loc din mașină pentru copii este scaunul din spate, de preferință la mijloc! În această poziție, copilul este cât mai departe de părți și astfel primește o protecție optimă în caz de accident. Important: asigurați-vă că centura de siguranță a masinii se potrivește corespunzător cu scaunul auto. Singurele curele pelvine (cu prindere in 2 puncte) nu sunt suficiente. În acest caz, este mai sigur să folosiți unul dintre scaunele din spate cu o centură retractabilă în trei puncte. Deoarece majoritatea mașinilor nu sunt proiectate cu un scaun central complet format și este relativ dificil să fixați și să eliberați copilul în această poziție, cel mai practic și mai sigur loc pentru sistemul de siguranță pentru copii se află în spatele scaunului pentru pasager.

În general, pe scaunul din față al pasagerului pot fi utilizate sisteme de siguranță pentru copii. În cazul sistemelor orientate cu spatele catre directia de mers (de exemplu, grupul 0+ transportatori pentru sugari), airbag-ul pasagerului trebuie dezactivat, altfel copilul poate suferi vătămări grave în caz de coliziune! Cu toate acestea, unii producători de automobile nu recomandă utilizarea scaunului pasagerului, din cauza posibilului risc de declanșare a airbag-ului. Vă rugăm să citiți manualul dvs. de instrucțiuni auto sau să vă adresați dealerului local.

Dacă decideți să cumpărați un scaun auto pentru copii, folosit, trebuie să luați în considerare următoarele:

- Aveți grijă când cumpărați un scaun auto de origine necunoscută, deoarece este posibil să fi fost deja implicat într-un accident. Fie il verificati la producător, fie nu îl cumpărați!

- Scaunele auto pot îmbătrâni, deci asigurați-vă că schimbați modelul pentru cel de-al treilea copil.

- Modelele sunt deseori considerate depășite după doar trei-patru ani.

 

De-a lungul timpului, fisurile pot apărea în carcasa scaunului ca urmare a accidentelor. Fisurile sunt adesea prea mici pentru a se vedea cu ochiul liber, dar dacă scaunul este încă în funcțiune, acestea vor crește treptat.

O fisură aparent inofensivă poate declanșa brusc o defecțiune completă a materialului. Acest lucru poate apărea spontan în timpul unui accident de mașină din cauza forțelor mari la care scaunul este expus la impact.

În mod alternativ, aceste mici fisuri pot crește neobservate din cauza altor factori, cum ar fi utilizarea constantă sau expunerea la soare, care duc la deteriorarea lentă a materialului în timp. Prin urmare, utilizați doar scaune second-hand, de origine cunoscută (de exemplu, de la frați, familie sau prieteni buni) și nu au fost niciodată implicați într-un accident de niciun fel, chiar minor.

Amintiți-vă întotdeauna că un scaun folosit trebuie să funcționeze și să se potrivească cu mașina și copilul, precum și un nou scaun. În caz contrar, nu poate oferi protecția necesara!

Când achiziționați un scaun auto nou, vă rugăm să luați în considerare următoarele puncte privind achiziția și instalarea:

- Locurile cu „certificare semi-universală” nu sunt permise în toate vehiculele. Verificați lista de compatibilitate a producătorului de scaune pentru a afla dacă scaunul se va încadra în mașina dvs. În caz de incertitudine, cereți pur și simplu informatii distribuitorului auto.

- Du-ți copilul și mașina la magazinul specializat și testează scaunele auto pentru a afla care se potrivește cel mai bine.

- Scaunul pentru copii ar trebui să fie ușor de instalat.

- Verificați lungimea centurilor de siguranță din spate pentru a vă asigura că nu sunt prea scurte!

- Centurile copiilor trebuie să fie ușor de ajustat, astfel încât să poată fi strânse sau slăbit în funcție de ceea ce poartă copilul.

- Scaunul de siguranță trebuie să ofere copiilor care tind să doarmă în mașină, suport lateral maxim și o poziție de dormit confortabilă sau o tetiera reglabila.

- scaunele de siguranță pentru copii orientate cu spatele catre directia de mers, nu trebuie poziționate pe scaunul pasagerului din față al mașinilor cu airbag frontal activat. În acest caz, scaunul auto trebuie instalat pe bancheta din spate!

- Atunci când achiziționați un sistem nou, mai vechi și / sau folosit de siguranță pentru copii, trebuie să vă asigurați întotdeauna că respectă noul standard de testare ECE.

Eticheta test actuală poate arăta astfel:

 

EXPLICAREA ECHIPAMENTULUI ECE

 Cea mai recentă versiune (04) a standardului de testare este în vigoare din 2006. Cu toate acestea, sistemele de siguranță pentru copii testate în conformitate cu versiunea anterioară ECE-R-44/03 pot fi încă utilizate. Acest standard reprezintă cantitatea minimă de siguranță pe care trebuie să o asigure un scaun. Locurile cu etichete de testare ECE-R-44/01 și ECE-R-44/02 sau cu o etichetă „omologată oficial” nu mai sunt permise pentru utilizare.

 DESCRIERE:

1. UNIVERSAL: Certificarea ca fiind universală sau specifică vehiculului

2. 9-36 kg: Greutate corporală, pentru care scaunul este omologat

3. GRUPUL 1/2/3: Grupa pentru care se aprobă scaunul

4. ECE R 44/04: standard european de testare pentru scaune de siguranță pentru copii

5. E8: Desemnarea țării europene se referă la țara în care a fost certificat scaunul auto

6. 0444596: Numărul testului: primele două cifre se referă la versiunea standardului utilizat: Aceste două cifre trebuie să fie 04 sau cel puțin 03!

 ECE-GRUP

 Un copil trebuie să fie securizat cu un scaun auto până la vârsta de 12 ani sau înălțimea de 150 cm. Standardul ECE 44 definește patru grupuri, fiecare dintre acestea fiind proiectată pentru o anumită categorie de greutate. De regulă, dacă copilul este prea greu sau înalt pentru un grup, acesta trebuie să treacă la următorul. Sfătuim cu tărie părinții să nu-și mute copilul prea repede, deoarece un scaun prea mare poate fi la fel de ineficient într-un accident de mașină ca unul prea mic.

 

Majoritatea scaunelor de alimentatie sunt dotate cu tot ceea ce ai nevoie - tavita, centuri și capitonaj.

O centura de siguranta cu prindere in cinci puncte înseamnă că cinci puncte de pe ham sunt atașabile de corpul scaunului, astfel încât un capăt al fiecăruia dintre umeri, curele de talie și cureaua cu catarama este ancorată pe scaun.

 

Când copilul tău se poate așeza neasistat, poate începe să folosească un scaun de alimentatie. Este probabil să fie în jur de șapte luni. Asigurați-vă că masa este la înălțimea potrivită pentru utilizarea bebelușului.

Un scaun de alimentatie este unul dintre puținele elemente esențiale pentru un copil mai în vârstă, oferindu-i micuțului tău un loc de mâncare sigur și o poziție de vizionare în timpul mesei. Odată ce copilul este gata să folosească un scaun de alimentatie (de obicei între șase și nouă luni), găsește modelul cel mai potrivit.

Scaunele de alimentatie sunt disponibile intr-o multitudine de forme, dimensiuni și tipuri. Copiii sunt de obicei pregătiți să înceapă să folosească un scaun de alimentatie în timpul mesei între șase și nouă luni. Asigurați-vă că cel pe care il alegeți este cea mai potrivită opțiune.

 Scaune de alimentatie standard :

Avantaje:

Un scaun înalt standard este unul dintre cele mai de bază stiluri disponibile și tinde să aibă o singura poziție de înălțime.

Tinde să fie mai ieftin decât alte scaune de alimentatie.

De obicei are un cadru ușor.

Se poate plia mai compact decât alte tipuri, fiind ușor de depozitat.

Dezavantaje :

Mai puțin versatil decât alte scaune de alimentatie.

Nu veți putea regla înălțimea scaunului.

 Scaune inalte multi-functionale :

La aceste modele puteți regla înălțimea si spatarul scaunului de alimentatie în funcție de locul în care preferați să vă hrăniți copilul. Multe scaune de alimentatie se pot regla pe inaltine in 5 sau 6 pozitii - util în special pentru mămici, tătici și toată familia pentru a se putea implica la orele de masă.

Avantaje:

Reglarea înălțimii oferă o flexibilitate suplimentară - puteți hrăni copilul la un nivel mai potivit cu inaltimea mesei, iar copii mici se pot așeza mai jos când se hrănesc singuri.

Majoritatea sunt pliabile.

Nu este mult mai scump decât un model de bază.

Dezavantaje :

Unele modele pot fi greoaie si greu de utilizat sau de mutat prin camera.

Tinde să fie destul de mare, deci nu cea mai bună opțiune intr-un spatiu mic.

 Scaune înalte transformabile :

Adesea denumite combinații „trei în unu”, acestea pot fi folosite ca un scaun de alimentatie pentru bebelușii, apoi transformate într-un scaun cu dimensiuni normale, sau un scaun și o masă joasă pentru copii, când copilul dvs. se poate hrăni singur. Multe modele de scaune de alimentaie transformabile, de obicei sunt din lemn.

Avantaje :

Unii copii se simt mai mari - și mănâncă mai fericiți - cu propriul scaun și masă.

Scaunele de alimentatie din lemn sunt o alegere populară pentru a fi in ton cu alte piese de mobilier și decor.

Unele modele mai mari pot fi folosite ca mobilier pentru copii până la cinci ani.

Dezavantaje :

Nu toate scaunele de alimentatie transformabile sunt pliabile.

Unele pot fi dificil de asamblat.

Mai scump decât alte opțiuni.

 Alegerea unui scaun de alimentatie ! Cele mai importante considerente la cumpărare:

Ușor de curățat

Confortul oferit copilului

Ușurință de stocare, depozitare (indiferent dacă se pliază etc.)

Stabilitate

Ușurința de a lua si de a pune copilul în scaun

Ajustabilitate

Un scaun de alimentatie, ușor de ajustat, poate face orele de mâncare mult mai simple.

Reglați tava, desfaceți catarama de pe ham și pliați scaunul. Este posibil să repetați aceste acțiuni mai mult de o dată pe zi, așa că alege unul pe care îl poți lucra ușor.

 Scaune de alimentatie pliante :

Nu toate scaunele de alimentatie se pliază pentru o depozitare mai ușoară. Dacă doriți unul care face acest lucru, mergeți pentru unul care se pliază cu un efort minim și poate sta independent atunci când este pliat (mai eficient decât daca trebuie să fie sprijinit pe un perete). La unele modele de scaune de alimentatie, trebuie să îndepărtați tava înainte de a efectua plierea, ceea ce poate fi o povară suplimentară dacă sunteti nevoit să o îndepărtați în mod regulat.

Tava pentru scaunul de alimentatie:

De regulă in general, cu cât tava este mai mare, cu atât mai bine. Dacă tava este echipată cu un suport pentru a ține o cană sau o sticlă - aceasta este o optiune suplimentara.

O tavă reglabilă și detașabilă poate fi utilă pe măsură ce copilul crește pentru a le oferi mai mult spațiu de joaca sau pentru a le permite să stea comfortabil la masă.

Huse confortabile pentru scaunul de alimentatie :

Scaunele multifuncționale au adesea o mulțime de umpluturi, care pot fi confortabile pentru bebeluși, dar acest lucru devine o povara atunci când vine vorba de curățare. Economisiți-vă cât mai mult timp destinat spalarii si curatarii, optând pentru un scaun de alimentatie cu cât mai puține cusături, cute în tapițerie și pe rama scaunului.

Centurii pentru scaunele de alimentatie:

Asigurați-vă copilul în permanență pe scaunul de alimentatie, folosind un ham de siguranță. Scaunele de alimentatie trebuie să aibă un opritor între picioare pentru a împiedica copilul să alunece în față de pe scaun, precum și o curea de talie și bretele pentru a le împiedica să se ridice.

Nici un singur marsupiu pentru copii nu este perfect pentru toți părinții. Fiecare părinte are nevoi, preferințe și proporții diferite. Multe persoane încep de fapt cu un tip de marsupiu și trec la altul atunci când bebelușii lor cresc.

În primul rând, gândiți-vă la modul în care intenționați să utilizați un marsupiu. Îl veți folosi în primul rând acasă, în loc de cărucior în timp ce sunteți departe de casă sau ambele ? Aveți deja un cărucior sau marsupiul dvs. trebuie să va îndeplinească toate nevoile ? Definirea scopului său vă va ajuta să alegeți care este cel mai potrivit pentru dvs.     Citiți informațiile despre pachet (sau discutați cu alți părinți care dețin un marsupiu similar) pentru a afla care sunt scopurile pe care le servește cel mai bine și pentru a stabili dacă acesta se potrivește cu nevoile dvs.

Cel mai bun mod de a decide? Încercați mai multe marsupii - fie la magazin, fie la un prieten care deține unul. De fapt, introducerea copilului în marsupiu vă va oferi cea mai bună idee pentru a se potrivi, dar dacă sunteți la cumpărături fără copilul dvs. (sau încă nu aveți copilul!) Încercați să utilizați un animal din pluș de la departamentul de jucării.

Punctele de luat în considerare atunci când achiziționați un marsupiu:

Confort. Te simti bine cu marsupiu atașat ?

Potrivit pentru copilul tău. Pare să se potrivească bine copilului tău?

Potrivit pentru tine. Se potrivește dimensiunii și tipului tău de corp? Poți purta copilul fără încordare?

Siguranță. Copilul va fi sigur și bine susținut?

Caracteristici. Îți satisface nevoile?

Practic . Poți să-ți introduci cu ușurință copilul în interiorul marsupiului ? Ce zici de a-l pune și a-l scoate? Rețineți că unele modele necesită practică, antrenament.

Constructie. Țesătura se potrivește cu garderoba, clima și nevoile tale (ușoare pentru vară, rezistente la intemperii pentru exterior)?

Îngrijire. Se poate curata in mașina de spalat sau este ușor de șters?

Flexibilitate. Îți poți purta copilul în diverse poziții?

Ajustabilitate. Poate fi strâns sau ajustat pentru a vă potrivi atunci când sunteți acasă în haine de interior sau cȋnd sunteti în exterior si purtați o haină? Îl puteți ajusta ușor pentru a fi folosit de alții?

Adaptabilitate. Va funcționa atât pentru copilul tău acum , cât si ij urmatoarele șase luni de acum înainte?

Aspect. Îți place stilul? Îți va plăcea să il porți?

Majoritatea părinților consideră că un marsupiu este neprețuit în primul an de viață al copilului.

Marsupiile au un scaun care se atașează în fața ta cu bretele care se încrucișează în spatele tău; aceste curele fixează marsupiul pe corpul tău. Iată ce trebuie să știți despre pachetele frontale:

Avantajele sunt cum ar fi faptul că sunt ușoare și portabile și faptul că poți să-ți transporti copilul în timp ce îți menții brațele și mâinile libere.

Unele vă permit să alegeți între a duce copilul cu fața spre parinte sau spre directia de mers, a face față lumii - ceea ce este adesea distractiv pentru bebelușii mai mari.

Mutarea unui bebeluș adormit în marsupiu sau în afara acestuia este dificilă.

Marsupiile, sunt mai potrivite pentru un copil care este suficient de puternic pentru a-și ține capul în poziție verticală.

Anticorpii sunt deja foarte bine dezvoltati la un copil care are șase luni. La această vârstă, tot ce trebuie să faceți este să sterilizați ocazional biberonul și tetina. Dacă copilul este bolnav, flaconul ar trebui să fie sterilizat din nou în fiecare zi.

Tetina biberonului Lorelli se deșurubeaza și se scoate, pentru a fi mai ușor de curățat. Acest lucru ușureaza clătirea părților individuale cu apă și un detergent de curățare delicat. Toate părțile individuale devin curate igienic în orice sterilizator. Sterilizarea înainte de fiecare utilizare a flaconului este deosebit de importantă pentru nou-născuți.

Bebelușii de șase luni adoră să bea dintr-o ceașcă. Aceste produse se vor asigura că bebelușul face trecerea perfectă de la alăptare sau hrănire prin biberon, la băutură independentă.

Da, toate modelele de biberoane Lorelli sunt rezistente si nu se sparg usor.

Da, deoarece capacul de protecție asigură că lichidul rămâne în sticlă. Pur și simplu așezați capacul de protecție pe flacon și apoi îl puteți transporta în siguranță.

Din motive de igienă, tetinele trebuie înlocuite la intervale regulate de timp. Verificați pur și simplu tetina de fiecare dată când sunteți pe punctul de a utiliza biberonul - mai ales atunci când bebelușul are deja dinți - și înlocuiți-o când apar primele semne de deteriorare sau puncte slabe.

Biberoanele Lorelli nu sunt potrivite pentru a fi folosite în cuptorul cu microunde. Excepție fac articolele de alimentație care au această caracteristică trecută pe Instrucțiunile de Utilizare sau pe ambalaj.

Înainte de a pune biberonul la încălzit , capacul de etanșare trebuie întotdeauna îndepărtat. Conținutul biberonului nu trebuie să fiarbă - așa că nu turnați lichide fierbinti ! Înainte de a începe hrănirea, sticla trebuie uscată si stearsa folosind o cârpă curata din bumbac.

Tetinele biberonului, se clătesc pur și simplu cu apă și un detergent de curățare delicat sau se curăță în compartimentul superior al mașinii de spălat vase. Tetina este sterilizata înainte de a fi folosita pentru prima data și apoi la intervale regulate.

Lorelli oferă tetine pentru biberoane în mai multe dimensiuni diferite. Aceasta înseamnă că dimensiunea găurii este întotdeauna perfect potrivită cu tipul de aliment. Viteza corectă de curgere a alimentelor asigură ca sugarii să sugă întotdeauna puternic și astfel ajută la dezvoltarea sănătoasă a acestora.

Da, toate cănile și paharele de băut Lorelli sunt fabricate din materiale rezistente la lovituri și la uzura normală apărută în urma utilizării zilnice.

Toate componentele paharelor și cestilor pot fi curățate foarte ușor : fie cu apă, cu un detergent de curățare delicat și cu un burete moale, fie în compartimentul superior al mașinii de spălat vase.

Avertisment : componentele individuale din paharele de băut Lorelli pot fi decolorate de alimente!

Da. Datorită valvei lor patentate, paharele si cestile de băut Lorelli rămân mereu etanșe atunci când trebuie. În același timp, bebelușii pot bea din ele cu ușurință.

Aveți grijă la băuturile acidulate : afectează impermeabilitatea ceștii. Nu turnați lichide calde (peste 40 ° C) în ceașca de băut!

Clema și inelul de plastic pot fi curățate manual cu apă și săpun delicat.

Da. Clema de suzeta Lorelli îndeplinește toate cerințele standardelor de siguranță și, în același timp, arată elegant. Lungimea șnurului pentru suzeta Lorelli se încadrează în reglementare, iar pericolele de strangulare sunt practic imposibile. Banda nu trebuie niciodată prelungită sau fixată pentru a nu pierde piese sau șnurul ! Verificați dacă șnurul nu este deteriorat înainte de utilizare și fixați clipsul întotdeauna ferm!

Toți copiii sunt diferiți și au nevoile lor individuale. Suptul calmează și relaxează bebelușii și, prin urmare, nu ar trebui să fie limitat. Suzeta susține dezvoltarea sănătoasă, astfel încât nu trebuie să vă faceți griji cu privire la faptul că acestea afectează dezvoltarea cavității bucale a bebelușului.

Bebelușii se nasc cu dorința naturală de a suge. Când copilul dorește să doarmă, are nevoie de mângâiere sau dorește să se relaxeze, el sau ea vor fi fericiți de a avea suzeta. Puteți alege refuzul utilizării suzetei când copilul se joacă, deoarece copilul este deja distras și, cel mai probabil, relaxat prin interacțiunea jucăriilor. Mulți medici stomatologi și alți experți medicali recomandă utilizarea de suzete, deoarece este mult mai ușor să înțărcați un bebeluș care a folosit suzeta.

Nu. Toate suzetele Lorelli sunt dezvoltate în conformitate cu standardele internaționale de siguranță. Este imposibil ca bebelușii să înghită suzeta. În cazuri rare, bebelușii pot reuși să strângă întregul suzet în gură. În cazul în care suzeta va rămâne în gura bebelușului, îndepărtați suzeta cât mai ușor posibil prinzând varfut suzetei. Este conceputa pentru a fi îndepărtata ușor și în siguranță.

Verificați suzeta înainte de fiecare utilizare - mai ales atunci când bebelușul este dantură - și aruncați suzeta la primele semne de deteriorare sau deformare. Cu toate acestea, recomandăm ca suzeta să fie înlocuită la fiecare două luni din motive de igiena.

Înainte de prima utilizare și, la intervale regulate, după aceea, fierbeți suzeta în apă până la cinci minute sau folosiți un sterilizator. Vă rugăm să evitați lăsarea suzetei în soluția de sterilizare mai mult decât timpul recomandat. Poate fi curatata si in mașina de spălat vase (doar raftul superior).

Jucaria de dentitie Lorelli ajută bebelușii de-a lungul fazei de iesire a dinților. Această fază este de obicei completă până când un copil are 30 de luni și au iesit cei patru molari din spate.

Jucariile de dentitei Lorelli sunt fabricate din materiale de înaltă calitate și durabile. Cu toate acestea, vă rugăm să asigurați siguranța bebelușului dvs. examinând produsele pentru orice semne de uzură înainte de utilizare și înlocuind aceste jucarii, dacă este necesar.

Pur și simplu puneti jucaria de dentitie Lorelli în frigider pentru o oră, înainte de utilizare. Nu așezați jucaria de dentitie în compartimentul congelatorului!

Nu. Jucariile de dentitie Lorelli nu sunt potrivite pentru curățarea mașinii de spălat vase.

Jucariile de dentiție Lorelli trebuie curățate regulat folosind apă și un detergent delicat. Nu fierbeți jucaria de dentitie și nu o așezați în cuptorul cu microunde!

Jucariile de dentitie Lorelli au fost dezvoltate special pentru copiii care sunt în faza de crestere a dințișorilor și sunt capabile să reziste la o mușcătură dură. Pentru a vă asigura siguranța bebelușului, examinați jucaria de dentitie înainte de fiecare utilizare pentru a vedea dacă apar semne de uzură sau deteriorare și înlocuiți-o dacă este necesar. Copiii care au mai mult de trei ani pot mușca si deteriora jucaria de dentitie!

Jucaria de dentitie ajută la calmarea bebelușilor în timp ce aceștia sunt in faza de crestere a dințișorilor. Dacă este necesar, partea plină de apă a unor jucarii de dentitie Lorelli poate fi răcită. Acest lucru asigură ca bebelușii să uite de durerile lor de dinți în cel mai scurt timp!

În secțiunea „Materiale” a fiecarui produs pe site-ul Lorelli, puteți găsi toate informațiile și sfaturile utile cu privire la întreținerea produselor și cum să le păstrați în bune condiții. Aceaste informatii le puteti gasi si in meniul site-ului in categoria "AJUTOR" : http://www.lorelli.ro/ro/ajutor-si-sfat/faq-intrebari-frecvente/intretinere-produs_1