Alăptarea unui copil nascut prematur

December 2019 | Pentru mame

Alăptarea unui copil nascut prematur

Alăptarea este utilă pentru toți nou-născuții, dar este foarte importantă pentru bebelușii care apar în lumea noastră mai devreme.

Ce ar trebui să știu?

Corpul tău va începe automat să producă lapte special conceput pentru a hrăni un copil prematur - cu calorii în plus, vitamine și proteine. Mai mult decât atât, laptele matern protejează sugarii de infecții și este și mai important pentru bebelușii născuţi prematur, deoarece sunt mai predispuși la infecții, datorită sistemulul lor imunitar care se află în stadiile sale de dezvoltare. De asemenea, sunt disponibile pe piaţa lapte pentru alăptat și suplimente pentru bebelușii născuţi prematur, dar le lipsesc acești anticorpi și alți factori de protecție pe care ȋi găsim doar ȋn laptele matern și care sunt extrem de valoroși pentru un nou-născut fragil.

Dacă bebelușul este gata să sugă la sân imediat după naștere, depinde de vârsta de gestație și de sănătatea generală. În multe spitale, o procedură standard este ca bebelușii născuţi prematur să fie hrăniți parenteral sau intravenos, dacă sunt prea mici pentru a se putea alăpta. Scopul este ca bebelușul să obțină cât mai multe substanțe nutritive și proteine ​​pentru a crește. Una dintre condițiile necesare pentru ca un copil născut prematur să fie eliberat din spital este să înceapă să crească în greutate atunci când este hrănit prin alăptare sau cu biberonul.

Odată ce începeți să alăptați nou-născutul - pregătiți-vă să o faceți des. Bebelușii prematuri mănâncă mult mai des, dar mai puțin în cantitate. Va trebui să vă pompați laptele matern după ce ați hrănit bebelușul, astfel încât să puteți menține producția de lapte matern în ordine, precum și să aveți lapte suplimentar dacă este nevoie. Personalul spitalului vă va arăta cum trebuie ținut un copil născut prematur în timpul alăptării.

Ce obstacole voi întâlni?

Obstacolul inițial pentru tine, dacă copilul tău este prea mic pentru a fi alăptat imediat după naștere, este să îți menții nivelul laptelui.

Modul standard de a face față acestei probleme este utilizarea pompei de lapte matern (fiecare spital are cel puțin una). De asemenea, trebuie să deții personal una, pentru a o folosi acasă, până ce copilul începe să mănânce normal prin alăptare.

Odată ce copilul este gata să fie alăptat, la început este posibil să sugă destul de dificil. Majoritatea bebelușilor își dezvoltă reflexul de supt-înghițire-respiraţie, care este esențial pentru hrănire, până la a 32-a săptămână după sarcină sau cu 8 săptămâni înainte de termen.

Cum pot rezolva aceste probleme

Trebuie să faceți un program, când și cât de des mănâncă copilul în timpul zilei. La început, este bine să-l hrănești într-o anumită perioadă de timp, nu la cerere, deoarece plânsul risipește energie valoroasă, care este mai bine folosită pentru hrănire si creştere. De asemenea, după cum am spus, trebuie să folosiţi pompa de sân după alăptare, deoarece bebelușii prematuri mănâncă foarte puțin și ar trebui să vă mențineți nivelul de lapte matern.

Taguri

Articole similare

Ce mi-aș dori să știu eu pentru prima săptămână cu nou-născutul meu
August 31, 2020

Ce mi-aș dori să știu eu pentru prima săptămână cu nou-născutul meu

Unul dintre cele mai tensionate momente pentru o mamă nouă este prima săptămână după naștere, când ea și nou-născutul vin acasă.
Pe drum cu gemenii ...
August 13, 2020

Pe drum cu gemenii ...

Mamele gemenilor sau tripleţilor, știu că, pe lângă dubla bucurie, gemenii sunt și o dublă provocare când vine vorba de o viitoare călătorie.
De ce plânge copilul și cum să rezolvi problema (partea a 2-a)
July 28, 2020

De ce plânge copilul și cum să rezolvi problema (partea a 2-a)

Așa cum am menționat în partea anterioară a articolului nostru, un lucru este limpede - dacă există un copil, atunci va plânge.
De ce plânge copilul și cum să rezolvi problema (partea 1)
July 28, 2020

De ce plânge copilul și cum să rezolvi problema (partea 1)

Un lucru este clar - bebelușii plâng. Acesta este modul lor de a-și exprima sentimentele și nevoile - foamea, frica, anxietatea și nevoia de atenție.