De ce plânge copilul și cum să rezolvi problema (partea 1)

July 2020 | Pentru mame

De ce plânge copilul și cum să rezolvi problema (partea 1)

Un lucru este clar - bebelușii plâng. Acesta este modul lor de a-și exprima sentimentele și nevoile - foamea, frica, anxietatea și nevoia de atenție.

Din păcate, mai ales la început, este foarte dificil să distingi din ce cauză plange copilul... Lista de mai jos prezintă cele mai frecvente motive pentru care copilul plânge, astfel că, dacă ai probleme să înțelegi motivul plânsului copilului tău - consultați această listă, iar șansa de a găsi motivul undeva acolo, este mare.

1. Oboseală - nou-născuții pot fi copleșiți foarte repede și, acest lucru poate interfera cu somnul lor , ceva care este comun si la adulţi. Și, desigur, când copilul nu poate dormi - plânge. Semnele plânsului de oboseala sunt - iritare, privește fără ţintă, plâns din cel mai mic lucru. Poţi sa ȋl liniștești vorbind usor cu el, să cânţi un cântec de leagăn, aceste acţiuni ajută să adoarmă copilul în scurt timp;

2. Foamea - motivul cel mai probabil pentru care copii plâng. Stomacul nou-născutului este foarte mic și nu poate ține multă hrană. De asemenea, bebelușii tind să folosească multă energie chiar și pentru cele mai mici mișcări, așa că ard energia alimentară destul de repede. Chiar dacă se întâmplă la scurt timp după masă, dați-i bebelușului ceva lapte dacă plânge. Semnele de foame pe care le-ai putea observa înainte de a plânge sunt lovirea buzelor, atingerea gurii cu mâinile, întoarcerea capului către mâna unui părinte atunci când îl mângâie;

3. Boală - dacă bebelușul tău are tot ce are nevoie, dar continuă să plângă, există șanse ca acesta să aibă răceală sau să se îmbolnăvească. Plânsul bolnav sună puțin diferit de cel plâns când este obosit sau când este flămând - este un sunet înalt, lung și ascuțit. În acest caz, verificați temperatura bebelușului și consultați un medic pediatru;

4. Colici - colici reprezintă fenomenul prin care un copil perfect sănătos poate începe să plângă fără niciun motiv real. În principal din cauza durerilor de stomac. Este un lucru perfect normal care te poate scoate din nervi când începe să se întâmple prea des. Înfăşarea stransă, leganarea, cântarea și „zgomotul alb” (de la un uscător de păr care rulează, de exemplu) pot calma copilul și îl pot adormi;

5. Eliminarea aerului - dacă bebelușul tău plânge în timpul sau imediat după masă, probabil că a înghițit prea mult aer împreună cu mâncarea, așa că trebuie să elimine aerul (râgait). Apăsând ușor şi masând spatele copilului, în timp ce ȋl ţineţi pe umărul dumneavoastra, copilul ar trebui să râgâie uşor şi sa elimine aerul.

Articole similare

Ce mi-aș dori să știu eu pentru prima săptămână cu nou-născutul meu
August 31, 2020

Ce mi-aș dori să știu eu pentru prima săptămână cu nou-născutul meu

Unul dintre cele mai tensionate momente pentru o mamă nouă este prima săptămână după naștere, când ea și nou-născutul vin acasă.
Pe drum cu gemenii ...
August 13, 2020

Pe drum cu gemenii ...

Mamele gemenilor sau tripleţilor, știu că, pe lângă dubla bucurie, gemenii sunt și o dublă provocare când vine vorba de o viitoare călătorie.
De ce plânge copilul și cum să rezolvi problema (partea a 2-a)
July 28, 2020

De ce plânge copilul și cum să rezolvi problema (partea a 2-a)

Așa cum am menționat în partea anterioară a articolului nostru, un lucru este limpede - dacă există un copil, atunci va plânge.
Copilul și animalul de companie
July 13, 2020

Copilul și animalul de companie

Animalele domestice sunt importante pentru dezvoltarea mentală și emoțională a oamenilor. Atitudinea noastră față de animale este o reflectare a relației noastre cu natura.