Copilul și animalul de companie

July 2020 | Pentru mame

Copilul și animalul de companie

Animalele domestice sunt importante pentru dezvoltarea mentală și emoțională a oamenilor. Atitudinea noastră față de animale este o reflectare a relației noastre cu natura. Bebelușii și copiii mici sunt curioși cu privire la tot ce este în jurul lor. Ei încearcă să comunice cu tot ce este în natură. Diversitatea animalelor atrage copiii. Vor să le atingă, să le mângâie și să se joace cu ele. Încearcă să le descopere. Desigur, fiecare părinte experimentează o doză de anxietate în astfel de momente. Unii nu cred că îngrijirea unui animal de companie într-o casă cu un copil este o posibilă opțiune. Dar trebuie să știm că există multe avantaje în educarea și creșterea copiilor noștri cu animale de companie în jurul lor.

Dezvoltare mintală

Dezvoltarea mentală a copilului tău se accelerează cu fiecare nouă descoperire pe care o face. Bebelușii adoră animalele de companie. Pe măsură ce trece timpul, ei stabilesc noi relații. La fiecare nouă etapă a comunicării copilului dvs. cu animalul, el trăiește emoții noi și diferite.

Dezvoltarea morală

Psihologii experți spun că copiii care au descoperit iubirea pentru animale în perioada fragedă vor avea curajul să își asume responsabilitățile în etapele ulterioare ale vârstei. Hrănirea, grija, iubirea animalelor și comunicarea cu ele este un lucru important pentru a învăța că există alte creaturi valoroase, care îi duc pe copii departe de ego-centrism.

Repetiție pentru viața socială

Prin comunicarea cu animalul de companie, copilul tău se antrenează pentru comunicarea cu oamenii. Se joaca cu animalul de companie, împărtășind totul cu el. Pe măsură ce copilul tău își domesticeşte animalul de companie, el își asumă responsabilități. Învață să se bucure de a-i ajuta pe ceilalți prin a dărui. Toate acestea îi dezvoltă caracterul obţinând simpatie, răbdare și independență.

Acordând atenție riscurilor

Este important să fii alert cu privire la posibilitatea mușcării sau zgârieturii pisicilor și câinilor. Trebuie să fiți sigur că vaccinarea și îngrijirea de rutină a animalelor de companie sunt făcute la timp. Pesticidele trebuie aplicate împotriva paraziților interni / externi. Pisicile nu au nevoie de spălare, deoarece se curăță singure, lingându-și blana. Câinii trebuie să fie spălați la intervale dese. Periați și curățați blana în mod regulat. Pentru păsări, este necesar să fii atent la microbii cu salmonella.

Când atingeți o pasăre sau o cușcă, spălați-vă pe mâini cu săpun. Nu există niciun vaccin disponibil pentru păsările domestice, așa că cuștile trebuie igienizate sau schimbate în mod regulat. De asemenea, trebuie să curățați în mod regulat acvariile (dacă există) împotriva riscului de ciupercă. Majoritatea părinților își fac griji că bebelușii sau copiii lor pot fi alergici la animale. Cercetările au arătat că copiii care cresc cu animale de companie de la o vârstă fragedă nu au un risc crescut de alergii. Chiar și boli precum sinuzita sau astmul sunt mai puțin frecvente la copii care cresc cu animale. Părinților care au copii cu risc de astm, nu li se recomandă să țină animale de companie acasă !

Atâta timp cât condițiile sunt adecvate, ar trebui să oferiți copilului dumneavoastră posibilitatea de a petrece ceva timp cu animalele de companie, de a se juca cu ele și de a se distra. Dacă nu aveți un animal de companie acasă, mergeți la grădina zoologică sau la adăpost pentru animale și lăsați-i să comunice cu animalele. Oferă-le ocazia să învețe să iubească animalele. Acest lucru va avea efecte mai pozitive asupra sănătății, educației și a tuturor celorlalte aspecte din viața copilului dumneavoastră.

Articole similare

Ce mi-aș dori să știu eu pentru prima săptămână cu nou-născutul meu
August 31, 2020

Ce mi-aș dori să știu eu pentru prima săptămână cu nou-născutul meu

Unul dintre cele mai tensionate momente pentru o mamă nouă este prima săptămână după naștere, când ea și nou-născutul vin acasă.
Pe drum cu gemenii ...
August 13, 2020

Pe drum cu gemenii ...

Mamele gemenilor sau tripleţilor, știu că, pe lângă dubla bucurie, gemenii sunt și o dublă provocare când vine vorba de o viitoare călătorie.
De ce plânge copilul și cum să rezolvi problema (partea a 2-a)
July 28, 2020

De ce plânge copilul și cum să rezolvi problema (partea a 2-a)

Așa cum am menționat în partea anterioară a articolului nostru, un lucru este limpede - dacă există un copil, atunci va plânge.
De ce plânge copilul și cum să rezolvi problema (partea 1)
July 28, 2020

De ce plânge copilul și cum să rezolvi problema (partea 1)

Un lucru este clar - bebelușii plâng. Acesta este modul lor de a-și exprima sentimentele și nevoile - foamea, frica, anxietatea și nevoia de atenție.