Construirea obiceiurilor de dormit ale nou-născutului (partea 2)

July 2020 | Pentru mame

Construirea obiceiurilor de dormit ale nou-născutului (partea 2)

Nou-născuții nu au tendința de a trece peste noapte la fel ca si adulții, așa că fiți gata să vă treziți de mai multe ori noaptea, să îl hrăniți sau să îl calmați pe noul membru al familiei. Din fericire, avem câteva sfaturi pentru toți noii părinții.

Așteptați câteva minute înainte de a vă apropia de pătuț:

Dacă sari și mergi la pătuț la fiecare sunet, sau auzi că bebelușul se dezvelește în timpul somnului, atunci îl încurajezi să se trezească mai des. Când te trezești, așteaptă câteva momente înainte de a te apropia, pentru a-l lăsa să se relaxeze singur. Dacă nu reușește să se abată din nou în țara viselor și în schimb - situația se înrăutatește, aveți grijă de copil înainte să înceapă să plângă tare.

Ca avantaj, este o idee bună să reduceți sensibilitatea interfonului sau videofonului pe care îl utilizați pentru a urmări ce se întâmplă în timp ce copilul doarme. Setați un grad de sensibilitate care nu va semnala la cel mai mic suspin, dar va fi suficient de sensibil să vă avertizeze atunci când este nevoie de intervenția dvs.

Nu schimbați scutecele dacă copilul se trezește noaptea:

Când schimbi scutecul, pe lângă un copil uscat, un rezultat sigur este un copil total treaz. Dar nu are întotdeauna nevoie de schimbare când se trezește noaptea. Verificați dacă scutecul trebuie urgent schimbat și, dacă nu, încercați sa evitați schimbatul de scutec. Asigurați-vă că inainte de culcare, puneți copilului un scutec de înaltă calitate, care nu va permite scurgerea.

Burtica plină ajută la un somn bun peste noapte:

Dacă copilul dvs. nu doarme liniștit noaptea, un „mic dejun” la miezul nopții, de exemplu între 22 și 24, i-ar acorda un somn mai lung și mai durabil după aceea. Mențineți lumina întunecată și ridicați ușor copilul. Pune-l într-o poziție de alăptare si adu ușor biberonul la gură. Se va trezi suficient cât pentru a începe să mănânce. După ce a terminat de mâncat, puneți-l ușor înapoi în pat, fără a-l înveli.

Nu te panica:

Dacă copilul dvs. începe să se trezească din nou noaptea, nu vă panicați. Acesta este probabil doar un sughiț. Bebelușii și copii mici au adesea tulburări de somn care sunt observate în jurul etapelor importante ale dezvoltării lor sau schimbări de rutină, cum ar fi călătoriile, bolile sau obișnuirea cu noii membri ai familiei. Mulți părinți raportează că problemele de somn încep la vârsta de aproximativ 4 luni, când bebelușii sunt deja capabili să se miște mai mult, iar următoarea perioadă cu modificări ale obiceiurilor de somn este observată în jurul vârstei de 9 luni, deoarece atunci există o anxietate tot mai mare cauzată de frica de separare de părinte.

Nu intrați în panică, folosiți cu calm metodele de bază pe care le-am enumerat până acum. Respectați-vă un program previzibil și consistent în timpul zilei și o rutină liniștitoare de seară. În urma acestor sfaturi se construiesc obiceiuri sănătoase de somn și puteți începe să le aplicați încă din prima lună de după naștere. Dar oricât de mult îti dorești și  visezi la câteva nopți mai liniștite, copilul tău va fi pregătit sa îți ofere acest lucru atunci când va împlini 3-4 luni. Atunci nu numai că va putea dormi perioade mai lungi, dar va fi și mult mai receptiv la tehnicile pe care le aplicați. 

Articole similare

Ce mi-aș dori să știu eu pentru prima săptămână cu nou-născutul meu
August 31, 2020

Ce mi-aș dori să știu eu pentru prima săptămână cu nou-născutul meu

Unul dintre cele mai tensionate momente pentru o mamă nouă este prima săptămână după naștere, când ea și nou-născutul vin acasă.
Pe drum cu gemenii ...
August 13, 2020

Pe drum cu gemenii ...

Mamele gemenilor sau tripleţilor, știu că, pe lângă dubla bucurie, gemenii sunt și o dublă provocare când vine vorba de o viitoare călătorie.
De ce plânge copilul și cum să rezolvi problema (partea a 2-a)
July 28, 2020

De ce plânge copilul și cum să rezolvi problema (partea a 2-a)

Așa cum am menționat în partea anterioară a articolului nostru, un lucru este limpede - dacă există un copil, atunci va plânge.
De ce plânge copilul și cum să rezolvi problema (partea 1)
July 28, 2020

De ce plânge copilul și cum să rezolvi problema (partea 1)

Un lucru este clar - bebelușii plâng. Acesta este modul lor de a-și exprima sentimentele și nevoile - foamea, frica, anxietatea și nevoia de atenție.