Îngrijirea igienei dentare a bebelușului

January 2020 | Pentru mame

Îngrijirea igienei dentare a bebelușului

Perioada inițială de creștere a dinților este o perioadă tulburătoare pentru fiecare copil și părinte. Apoi vine momentul să acorde atenție igienei dentare. Cum și când ar trebui să începeți să vă curățați dinții copilului? Vom încerca să vă oferim câteva sfaturi utile în această problemă.

Potrivit experților, curățarea dinților la sugari ar trebui să înceapă în cele șase luni de la apariția primilor dințisori. Motivul pentru aceasta este apariția unui meniu nou și variat în alimentatia copilului. Pe lângă laptele matern sau laptele praf, copilul tău consumă deja alte alimente și lichide. Unele dintre acestea conțin acizi și zaharuri care pot deteriora dinții de lapte și pot provoca cariile dinților. Prin urmare, în acest moment, începeți să curățați dinții bebelușului dvs., ceea ce vă va ajuta la eliminarea oricăror riscuri potențiale pentru sănătatea dentară a copilului.

Ar trebui să acordați o atenție deosebită curățării dinților copilului dvs. după micul dejun și înainte de culcare. Dintii bebelusului tau trebuie curațați inițial prin simpla stergere cu o carpa umeda si curata. Consultați medicul. După un timp, puteți începe să utilizați o periuță de dinți cu o textură foarte moale.

Unul dintre principalele moduri prin care îți poți proteja dinții bebelușului este să îl împiedici să doarmă cu biberonul în gură. După mâncare, acidul și zahărul s-au acumulat în partea de sus a sticlei. Asta îi poate deteriora dinții. În plus, dacă bebelușul dvs. este suficient de mare pentru a bea apă, este important să oferiți apă după mese. De obicei, acest lucru se întâmplă după a șasea lună.

Dacă curățarea nu este corectă sau regulată, riscul de a pierde dinții este foarte mare. Copiii care își pierd dinții de lapte din cauza igienei dentare precare nu pot avea dinți sănătoși ca adulți. Pentru a ajuta la menținerea igienei dentare a bebelușului tău, nu îi oferi niciodată o suzeta înmuiată în alimente dulci. Acest lucru poate avea un efect rău. Zaharul sau îndulcitorii din aceste alimente cresc riscul de aparitie a cariilor. În schimb, este indicat să îi oferi mâncăruri naturale dulci, cum ar fi mărul. Pe lângă desertul delicios, ajută la curățarea dinților.

Obiceiurile unor copii pot afecta, de asemenea, sănătatea și curățenia dinților. De exemplu, sugerea degețelelor, care este frecventă la sugari, provoacă goluri între dinți. În acest context, prevenirea de a suge degetele este extrem de importantă.

Când copilul dvs. împlinește doi sau trei ani, poate folosi o pastă de dinți. Asigurați-vă că este special conceputa pentru utilizare de către copii mici. Aceasta înseamnă că cantitatea de fluor este adecvată. Acest lucru va preveni răul dacă copilul dvs. înghite pasta de dinți în timp ce se spală pe dinți. Cantitatea de pastă de dinți folosită este de asemenea importantă: o cantitate de dimensiunile unui bob de mazăre este suficientă pentru a curăța dinții copilului.

Taguri

Articole similare

Ce mi-aș dori să știu eu pentru prima săptămână cu nou-născutul meu
August 31, 2020

Ce mi-aș dori să știu eu pentru prima săptămână cu nou-născutul meu

Unul dintre cele mai tensionate momente pentru o mamă nouă este prima săptămână după naștere, când ea și nou-născutul vin acasă.
Pe drum cu gemenii ...
August 13, 2020

Pe drum cu gemenii ...

Mamele gemenilor sau tripleţilor, știu că, pe lângă dubla bucurie, gemenii sunt și o dublă provocare când vine vorba de o viitoare călătorie.
De ce plânge copilul și cum să rezolvi problema (partea a 2-a)
July 28, 2020

De ce plânge copilul și cum să rezolvi problema (partea a 2-a)

Așa cum am menționat în partea anterioară a articolului nostru, un lucru este limpede - dacă există un copil, atunci va plânge.
De ce plânge copilul și cum să rezolvi problema (partea 1)
July 28, 2020

De ce plânge copilul și cum să rezolvi problema (partea 1)

Un lucru este clar - bebelușii plâng. Acesta este modul lor de a-și exprima sentimentele și nevoile - foamea, frica, anxietatea și nevoia de atenție.