Nutritie sanatoasa in timpul sarcini

November 2019 | Pentru mame

Nutritie sanatoasa in timpul sarcini

   În timpul sarcinii vă aflați într-o perioadă în care este dificil să vă explicați emoția și bucuria. În burtica ta, există un copil mic care va crește cu fiecare zi care trece. Trebuie să faceți alegeri și să vă construiți unele obiceiuri care vă vor schimba rutina zilnică. Unul dintre acestea este modul tău de a mânca. Trebuie să fie echilibrat și sănătos.  

 

   De acum înainte, te vei gândi nu numai la tine, ci și la micuțul copil pe care îl porți. Încercați să obțineți cea mai bună nutriție posibilă. Acest lucru va fi util atât pentru dvs. cât și pentru copilul dvs. Poate că ești confuza în ceea ce este corect și greșit. Este posibil să fi pierduta în toate informațiile care vă inundă din fiecare colț. Așadar, vom încerca să vă oferim cele mai importante și de bază sfaturi, despre ceea ce este bine pentru corpul dvs. în acest moment al vieții.

   În primele trei luni de sarcină, ar trebui să mănânci frecvent, dar în cantități mici. Pentru a depăși greața, ar trebui să evitați alimentele picante, cu miros puternic și grase. Această problemă poate fi rezolvată consumând biscuiti, alimente sărate și năut alb.

   În această perioadă este extrem de important să fiți atenți la aportul zilnic de calorii. Înainte de sarcină, cantitatea recomandată pentru femei este de 1600 calorii pe zi; în timpul sarcinii crește la 2200 calorii pe zi. Alimentele ușoare suplimentare precum fructele și iaurtul îți pot crește aportul zilnic de calorii.

   Adaugă în meniul tău alimente bogate în proteine ​​precum ouăle și carnea roșie. Încercați să mâncați cel puțin trei ouă pe săptămână. Asigurați-vă că carnea este bine făcută. Evitați carnea și produsele din carne care conțin aditivi pentru a prelungi perioada de valabilitate. Este recomandabil să aveți o masă de seară ușoară, dar nutritivă și sănătoasă. Aceasta poate fi o salată sau un preparat pregatit cu ulei de măsline.

   Nu uita să iei suficient Omega 3. Este foarte important pentru dezvoltarea copilului tău. Puteți obține din fructe uscate, migdale, nuci, etc. O altă sursă a acestui mineral important este peștele. Este bine să fii în meniul tău o dată pe săptămână. Evitați fructele de mare care conțin mercur, cum ar fi midii sau pește crud.

   În timpul sarcinii, ar trebui să evitați cu siguranță utilizarea alcoolului și a țigărilor. Dacă doriți ca copilul dvs. să aibă cele mai bune șanse să se nască sănătos, evitați aceste două substanțe.

   Dacă bei adesea ceai și cafea în timpul zilei, acum este timpul să renunti la acest obicei. Consumul excesiv de cofeină din cafea și ceai poate dăuna copilului. Nu se recomandă mai mult de două căni de ceai sau cafea pe zi. Dacă este posibil, evitați-le. În schimb, savurați un pahar de ceai natural din plante.

   Apa devine și mai importantă în timpul sarcinii. Consumul regulat și adecvat de apă joacă un rol important în prevenirea constipației și pentru a ajuta funcția renală. Mai mult decât atât, apa potabilă ajustează echilibrul de sare din organism și o readuce la un nivel normal dacă este mare. De asemenea, apa reglează circulația, care încetinește în timpul sarcinii.

   Dacă urmați aceste sfaturi de bază, credem că vă veți bucura de o sarcină sănătoasă și fericită.

Taguri

Articole similare

Ce mi-aș dori să știu eu pentru prima săptămână cu nou-născutul meu
August 31, 2020

Ce mi-aș dori să știu eu pentru prima săptămână cu nou-născutul meu

Unul dintre cele mai tensionate momente pentru o mamă nouă este prima săptămână după naștere, când ea și nou-născutul vin acasă.
Pe drum cu gemenii ...
August 13, 2020

Pe drum cu gemenii ...

Mamele gemenilor sau tripleţilor, știu că, pe lângă dubla bucurie, gemenii sunt și o dublă provocare când vine vorba de o viitoare călătorie.
De ce plânge copilul și cum să rezolvi problema (partea a 2-a)
July 28, 2020

De ce plânge copilul și cum să rezolvi problema (partea a 2-a)

Așa cum am menționat în partea anterioară a articolului nostru, un lucru este limpede - dacă există un copil, atunci va plânge.
De ce plânge copilul și cum să rezolvi problema (partea 1)
July 28, 2020

De ce plânge copilul și cum să rezolvi problema (partea 1)

Un lucru este clar - bebelușii plâng. Acesta este modul lor de a-și exprima sentimentele și nevoile - foamea, frica, anxietatea și nevoia de atenție.