Poziții și sfaturi pentru alăptare (partea 1)

May 2020 | Pentru mame

Poziții și sfaturi pentru alăptare (partea 1)

Alăptarea, deși unul dintre cele mai naturale lucruri din lume, uneori nu este cel mai ușor de făcut. Pentru a învăța cum să țineți bebelușul și să îi oferiți suficient sprijin pentru a fi confortabil, necesită multă coordonare și răbdare.

Totuși, găsirea poziției potrivite care este convenabilă atât pentru copil, cât și pentru tine, oricat de greu ar fi de gasit, merită să o cauți. Oricum, la început, alăptarea se va întâmpla destul de des.

Iată câteva dintre pozițiile testate în timp, pe care poate doriți să le încercați, precum și câteva sfaturi cu ajutorul  cărora alăptarea poate fi mai puțin dificilă.

Poziţia de leagăn:

În poziția clasică de alăptare, ar trebui să puneți capul copilului în încheietura mâinii, dintre braț si antebraț. Așezați-vă pe un scaun care vă va oferi un sprijin mâinilor sau un pat cu o mulțime de perne pentru a vă susține brațele și spatele. Picioarele trebuie să fie relaxate - pe un fotoliu, un scaun sau o altă suprafață ridicată pentru a evita o poziție în care copilul tău poate nu poate fi ținut confortabil in brațe.

Luați copilul în poală (sau pe o pernă în poală), astfel încât să se întindă pe o parte, cu fața, abdomenul și genunchii îndreptați spre tine. Pune mâna din exterior a copilului sub mâna ta. Dacă bebelușul va fi alăptat de la sânul drept - capul lui ar trebui să fie în mâna dreaptă. Si invers.

Întinde braţul astfel ȋncat să poţi susţine gâtul, spatele şi partea inferioară a bebeluşului. Picioarele lui trebuie să fie strânse de corpul tău, sub sânul stâng. Copilul trebuie să fie culcat orizontal sau într-un unghi foarte ușor.

Această poziţie este cea mai potrivită pentru copii care se nasc la timp și prin naștere naturală. Unele mame spun că această poziție îngreunează accesul copilului la sfârc, așa că este posibil să preferați această poziție doar după ce trece prima lună, când mușchii gâtului bebelușului sunt mai puternici. Femeile care au născut prin cezariană pot simți mai multă încordare pe stomac dacă folosesc această poziție.

Prindere leagăn ȋncrucisat:

Cunoscută și sub denumirea de cross-over, seamănă ȋn mare parte cu poziția de mai sus. Principala diferență este că, capul copilului nu se sprijină în ȋncheietura brațului, ci în palma celeilalte mâini.

Dacă alăptați de la sânul drept, folosiți mâna stângă și mâna dreaptă pentru a sprijini copilul. Întoarce-i corpul astfel încât pieptul și stomacul să fie ȋndreptete spre tine. Degetul mare și degetele mâinii tale ar trebui să fie în spatele capului său sub urechi. Îndreaptă-i gura spre sânul la care îl hraniţi.

Această poziţie este cea mai potrivită pentru copii mici și nou-născuți care încă nu au învățat pe deplin să sugă.

Articole similare

Ce mi-aș dori să știu eu pentru prima săptămână cu nou-născutul meu
August 31, 2020

Ce mi-aș dori să știu eu pentru prima săptămână cu nou-născutul meu

Unul dintre cele mai tensionate momente pentru o mamă nouă este prima săptămână după naștere, când ea și nou-născutul vin acasă.
Pe drum cu gemenii ...
August 13, 2020

Pe drum cu gemenii ...

Mamele gemenilor sau tripleţilor, știu că, pe lângă dubla bucurie, gemenii sunt și o dublă provocare când vine vorba de o viitoare călătorie.
De ce plânge copilul și cum să rezolvi problema (partea a 2-a)
July 28, 2020

De ce plânge copilul și cum să rezolvi problema (partea a 2-a)

Așa cum am menționat în partea anterioară a articolului nostru, un lucru este limpede - dacă există un copil, atunci va plânge.
De ce plânge copilul și cum să rezolvi problema (partea 1)
July 28, 2020

De ce plânge copilul și cum să rezolvi problema (partea 1)

Un lucru este clar - bebelușii plâng. Acesta este modul lor de a-și exprima sentimentele și nevoile - foamea, frica, anxietatea și nevoia de atenție.