Poziții și sfaturi pentru alăptare (partea 2)

May 2020 | Pentru mame

Poziții și sfaturi pentru alăptare (partea 2)

Găsirea poziției potrivite pentru alăptare, care este convenabilă atât pentru copil, cât și pentru tine, oricat de greu ar fi de găsit, merită să o cauți. Cu toate acestea, la început, alăptarea se va întâmpla destul de des - este important să fie confortabil pentru toți cei implicați.

Iată câteva dintre poziții testate în timp pe care poate doriți să le încercați, precum și câteva sfaturi cu care alăptarea poate fi mult mai puțin solicitanta.

Prinderea tip „fotbal”

În această poziție, copilul este sub brațul mamei (cel din partea sânului din care vei alăpta).

În primul rând, așezați-vă copilul pe partea dvs., sub braț. Ar trebui să fie îndreptat spre tine, cu nasul său la nivelul sfârcului și cu picioarele îndreptate spre spatele tau. Așezați-vă mâna pe o pernă așezată lângă dvs. și puneți umerii, gâtul și capul copilului pe palmă și antebraț. Pune capul copilului la sân. Oferiți suficient sprijin pe spate și aveți grijă să nu împingeți prea mult pentru a împiedica copilul să se curbeze înapoi, dacă nu vrea să mănânce.

Această poziţie este cea mai potrivită pentru mame care au născut prin cezariană. Puteți încerca această poziție dacă ați născut prin cezariană, deoarece bebelușul nu se așează pe stomac și, prin urmare, tensiunea pe zona abdomenului este minimă. Poziția este convenabilă și pentru bebelușii mici, care înca au o problemă cu orientarea, deoarece puteți îndrepta capul copilului spre sân. Poziția este preferată și de femeile cu sâni mari, precum și de mamele de gemeni.

Poziția culcat

Pentru a primi asistență într-o poziție culcată, cereți-vă partenerului să vă ajute punând câteva perne în spatele dvs. pentru sprijin. Puteți pune perne sub cap și umeri și una între picioarele încleștate. Scopul este să vă mențineți spatele și coapsele drepte.

Pune copilul lângă tine, cu fața la tine, ținându-i capul cu brațul tau, iar mâna lui sa fie sub corpul tău. Sau țineți capul copilului cu mâna libera, iar mâna de sprijin puneti-o sub capul dumneavoastră.

Dacă copilul dvs. ar trebui să fie mai sus, sau mai aproape de sân, puneți o pernă mică sau o pătură pliată sub cap. Nu ar trebui să se întindă pentru a ajunge la sfârc și dumneavoastră nu ar trebui să vă aplecați înainte. Este posibil să fii nevoită să ridici sânul cu palma pentru a-l face mai confortabil pentru copilul tău.

Această poziţie este cea mai potrivită pentru mamele care încă se recuperează dupa operația de cezariană sau dupa o naștere grea, care suferă dureri în timpul șederii, cât și pentru mamele care alăptează în pat noaptea.

Articole similare

Ce mi-aș dori să știu eu pentru prima săptămână cu nou-născutul meu
August 31, 2020

Ce mi-aș dori să știu eu pentru prima săptămână cu nou-născutul meu

Unul dintre cele mai tensionate momente pentru o mamă nouă este prima săptămână după naștere, când ea și nou-născutul vin acasă.
Pe drum cu gemenii ...
August 13, 2020

Pe drum cu gemenii ...

Mamele gemenilor sau tripleţilor, știu că, pe lângă dubla bucurie, gemenii sunt și o dublă provocare când vine vorba de o viitoare călătorie.
De ce plânge copilul și cum să rezolvi problema (partea a 2-a)
July 28, 2020

De ce plânge copilul și cum să rezolvi problema (partea a 2-a)

Așa cum am menționat în partea anterioară a articolului nostru, un lucru este limpede - dacă există un copil, atunci va plânge.
De ce plânge copilul și cum să rezolvi problema (partea 1)
July 28, 2020

De ce plânge copilul și cum să rezolvi problema (partea 1)

Un lucru este clar - bebelușii plâng. Acesta este modul lor de a-și exprima sentimentele și nevoile - foamea, frica, anxietatea și nevoia de atenție.